marți, 12 aprilie 2011

Proces de trezire [part 3]

E ciudat să privești lucrurile cum se distrug încet dar sigur, mai ales când știi că nu poți face nimic. Obișnuiam să-i privesc pe Ivan și Angela cum se plimbă de mână pe coridoarele liceului. Nici unu nu avea vreo idee unde poate duce jocul lor de-a fratele și sora. Erau mereu împreună: la poartă la o țigară după ore, la cafeneaua de peste drum, la magazin, chiar dacă Angela nu mânca niciodată, îi făcea plăcere să fie cu Ivan în fiecare moment, iar el, ca un tânăr adolescent, cu un orgoliu masculin afișa mereu aceași indiferență. De multe ori erau împreună și la shopping, el nu suporta să meargă cu femei la cumpărături, vedea în asta o piedere totală și inutilă de timp, dar doar gândul că și-ar putea petrece alte 3 ore împreună cu ea îl făcea să creadă că timpul era folosit într-un scop benefic sufletului său.
Au crescut repede, parcă perioada liceului nici n-au simțit-o. Ea ajunsese ceea ce mereu își dorise. Își găsise locul exact acolo unde-și propusese, pe marile ecrane. A devenit o cântăreață cunoscută, cu o mare influență în rândul artiștilor. Concertele ei erau din cele mai bune, reușind chiar să-și lase numele și printre buzele străinilor.
El a avut mai mult probleme cu găsirea unei cariere care s-ar fi pliat pe personalitatea lui extrem de bulversantă. Deloc echilibrat, haotic, egoist , dar plin de imaginație și fantezie. S-a lăsat de facultate în anul 2, sătul de profesorii care nu-l întelegeau și de certurile cu familia. S-a hotărât să-și construiască singur o viața așa cum de mic o visase. A pornit prin a-și găsi un loc de muncă. S-a angajat într-un bar, unde nu prea era mulțumit cu salariul lui de numai 700 euro, cu toate că-i ajungeau să ducă o viață decentă, el aspira la mai multe. Un perfecționist desăvârșit!
În week-end-uri lucra ca animator într-un club, asta pentru a-și permite mai multe haine și mai mult alcool. Îi prindeau foarte bine cei 200 de euro primiți după o vineri și sâmbătă seară plină de alcool, femei, uneori și bărbați. Să nu mai pomenesc de alte sume considerabile pe care le purta în boxerii de serviciu.

Niciun comentariu: